Er din printløsning sikker og klar til at imødekomme den nye persondataforordning?​

​Den nye persondataforordning banker på døren og er snart klar til at gøre sin indtræden i hele EU.

Den nye persondataforordning banker på døren og er snart klar til at gøre sin indtræden i hele EU. Skæringsdatoen er d. 25. maj 2018, hvor lovgivningen endeligt træder i kraft – og det er bestemt ikke for tidligt at gå i gang med at transformere sin virksomhed til at komme i overensstemmelse med den nye lovgivning. For mange virksomheder ligger der et stort stykke arbejde forude med at sikre de mange forskellige systemer der behandler data. Et af de oversete systemer er de multifunktionelle printere, som langt de fleste virksomheder benytter sig af i dag. Den data, der bliver behandlet af printere, falder ikke desto mindre ligeså meget under data, som skal leve op til kravene i den nye persondatalovgivning.

Hvad indebærer lovgivningen kort fortalt

En stor del af tiltagene i den nye forordning skiller sig rent faktisk ikke meget ud fra den eksisterende lovgivning på området. Fokus på området bliver dog skærpet og straffen for virksomheder, der ikke overholder forordningen, indebærer bøder i helt nye dimensioner. Et af de områder, hvor forordningen inddrager nye krav, er blandt andet inden for dokumentation. Hvis datatilsynet banker på døren skal virksomhederne kunne kortlægge hele datastrømmen i organisationen, helt fra de bliver indhentet til de slettes eller arkiveres. Derudover bliver der indført en pligt for virksomhederne til at have ’privacy by default’, hvilket betyder at databeskyttelse skal tænkes ind i udviklingen af nye IT-løsninger, produkter, services m.v. og være automatisk indstillet til at være privatlivsbeskyttende. Derudover er der tilføjet yderligere betingelser for samtykke, som skal være baseret på gennemsigtighed og hvordan persondata behandles skal nu være let tilgængelig information for personen, hvis data det er. Samtidig bliver reglerne for sletning af persondata ændret, så det bliver lettere at få slettet de oplysninger en virksomhed måtte have om personen.

Data og printere

På trods af at stort set alle virksomheder har en multifunktionel printer (MFP), er den data, der bliver behandlet af printerne, et overset område i forbindelse med tiltagene, der bliver gjort for at overholde persondataforordningen. MFP’ere er komplekse datahåndterings knudepunkter – ofte tilknyttet indbyggede webservere – der overfører data til enheder på virksomhedens netværk. Da persondata ofte strømmer mellem computer, mobileenheder og printer, er virksomheders printerenheder en del af den datastrøm, som skal kunne kortlægges. Når der printes personfølsom data skal virksomheden derfor kunne dokumentere hvem der har printet, hvorfra og fra hvilken printer og samtidig påvise en sikker datahåndtering.

Hvad kan du gøre?

Der er heldigvis et relativt simpelt svar på, hvad du kan gøre for at minimere risici forbundet med ukontrolleret adgang til virksomhedsudstyr samt følsomme og fortrolige oplysninger fra din printløsning. For at holde styr på ’hvem, hvad, hvor, hvornår’ i virksomhedens printløsning er FollowMe Print en effektiv løsning. 

Med en løsning som FollowMe kan man let spore brugeraktiviteter fra centralt hold, hvorfra adgangsrettigheder også kan tildeles til forskellige medarbejderroller. Med FollowMe Print kan din virksomhed gå d. 25. maj 2018 i møde med trygheden fra en printløsning, der lever op til persondataforordningens nye krav med en kombination af printsikkerhed, enhedsadgangskontrol og dokumentsikkerhed.

Læs mere

12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til

EU Persondataforordningen

Vil du vide mere om Persondataforordningen og printsikkerhed?

Kontakt os på tlf.​ 70 60 60 25 eller udfyld formularen her

ballerup

Print Danmark Ballerup

Lautruphøj 1-3

2750 Ballerup

Telefon: 70 60 60 25

glostrup

Print Danmark Glostrup

Banemarksvej 2A

2600 Glostrup

Telefon: 70 60 60 25

odense

Print Danmark Odense

Kochsgade 31

5000 Odense C

Telefon: 70 60 60 25